Tak zase to sice trvalo kapku déle, ale následující příspěvek Vás opět určitě pobaví.Uplynulý víkend jsem strávil, pro mě poněkud neobvykle, a sice manualní prací na naší chalupě. Kupodivu, a sám tomu můžu jen stěží uvěřit, se mi podařilo relativně ve zdraví přežít pokácení a následné nařezání 4 vzrostlých stromů, vybudování dvou krásných nových laviček a stejně tak úspěšně jsem zvládl práci ve výškách při natírání střechy. V této činnosti jsem se střídal se svým tchánem, kterémužto jsem se posmíval, že se při natírání potřísnil barvou i v obličeji, což se mě nepodařilo.

No ale zpět k jádru pudla. Když jsem se jal po celodenním fyzicky i psychicky náročném dřevorubeckém pracovním výkonu zakounčit vcelku úspěšný den takovou malicherností jako je natření nově vybudovaných laviček hnědým Luxolem došlo k oné politování hodné události. Nesa si barvu v otevřené plechovce narazil jsem ramenem do pootevřených dvířek skříňky se spoustou nezbytných věcí, kterou jsem byl na cestě pro barvu líný zavřít, vola-ako som sa poškmyknul, následně ztratil kontrolu nad pixlou, jejíž obsah by tak akorát vystačil na přetření oněch laviček. Můžete se jen dohadovat co nastane po pádu plechovky ze zhruba 1,2 m na zem … Ano pravdu mají ti co se domnívají, že obsah nádoby ji závratnou rychlostí opustí a vydá se vzhůru vstříc potencionálním cílům. Musím říct, že jsem mířil vskutku dobře. Mé paže, oblečení, nohy a v neposlední i celé okolí malá místnustky ve které jsem se nacházel dílem okamžiku změnilo barvu v sytou hněď !!! Rázem jsem vypadal jako bych celý víkend strávil opalováním a ne tak záslužnou činností, tedy užitečnou prací, kterou jsem vskutku provozoval !!!

Vrcholem všecho bylo, že mě při tom viděl tchán, kterého jsem si před pár minutama dobíral kvůli, v porovnání s mohutným výronem mé téměř explodující plechovky, zanedbatelnému potřísnění … Má oblíbená Alanis Morissette by to jistě komentovala takto „isn’t it ironic … don’t you think?“.

PS: A taky musím poznamenat, že jsem se k tomu natírání hrnul zcela zbytečně, protože lavičky ještě nebyly dostatečné proschlé po nátěru základní barvou. Jo, jo za dobrotu na žebrotu ….